top of page
About Us
bg-gradient-blue-softcloud.png
11112019-IMG_5650 2.jpg

Om Jessica

Jag tror på att arbeta mot en helhetsbild av sund hästhantering, träning, utrustning och bra behandling för att hästen ska ha så goda förutsättningar som möjligt att prestera efter det bästa av sin förmåga och hålla sig frisk och positiv. 

Att lära ut och sprida kunskap ligger mig varmt om hjärtat då jag finner det oroligt viktigt att ryttaren/hästägaren själv förstår vad de kan göra för att hålla sin häst frisk, liksidig och rörlig i kroppen. Att skapa glada hästar som trivs med sitt arbete och är hållbara i sporten är en viktig del av mitt arbete. Att fortsätta lära och utvecklas för att sedan dela med sig av den kunskap jag samlat på mig både som tränare, ryttare och behandlare känns fantastiskt roligt och inspirerande. Det kan till exempel vara stretch-övningar, massage eller ridövningar man får med sig att jobba med hemma.

Jag rider och tävlar själv svårklass dressyr på min egenutbildade häst TooQuick som är en  valack f. 09 efter Quaterback ue: Beachboy. Vi satsar att tillsammans ta oss hela vägen till Grand prix. Har även en framtida stjärna i stallet, Zorbet är en hingst f.19 e:Van Vivaldi ue: Don Romantic.

Vi fortsätter att träna och utvecklas för våra tränare Tinne Vilhelmsson Silvén och Maria "Ia" Eriksson.

Vi spenderar dock inte enbart våran tid på dressyrbanan utan för hållbarhet och variation både tömkörs, hoppas och rids hästarna även ut i skog och mark.

 

Utbildning och erfarenhet

Så länge jag kan minnas har hästar varit en viktig del av mitt liv. Gick 1999 ett år som instruktörselev på Baståsens Ridklubb i Surahammar utanför Västerås. Har sedan jobbat med hästar på heltid under flera år på Djursholms Ridskola i Stockholm med stalltjänst och ansvar för ca 73 hästars välbefinnande. Även några ridektioner i veckan för båda vuxna och barn och en del läger hann jag med att ha under mina år på DRK. Jag fick där även möjlighet att gå kurser i både tömkörning och sadelprovning. Jag tränade då också regelbundet både dressyr och hoppning, för tränare som Eva Ulf och Jan Schöneman i dressyr och Helena Persson i hoppning.

 

2001-2004 utbildade jag mig till Diplomerad Equiatriker på Naturmedicinska fackskolan i Stockholm. Utbildningen är en 2,5 deltidsutbildning.

Skolan har legitimerade läkare och veterinärer knutna till utbildningen och även erfarna och välutbildade homeopater och akupunktörer som tex Eddy Blom, Greger Söderlund och Eva Östhol.

 

2005 åkte jag till Australien och studerade en termin på University of the Sunshine Coast. där jag studerade anatomi (Functional Anatomy), näringslära (Human Nutrition) och sportskador/sport medicin (introduktion Sports Medicin). Arbetade även några månader på en hästranch i norra Australien med turridning, boskapsarbete och lite inridning.

 

Hösten 2008 beslutade jag mig för att vidareutbilda mig inom Traditionell Kinesisk Medicin med inriktning mot akupunktur, och läste då en 3 årig utbildning på Akupunkturakademin i Stockholm.)

 
Utbildning/Kurser:

 

 • C-tränare Dressyr 
 • Laserterapi på Hund  - ReDog, Väsby Djursjukhus och Optilaser, Sthlm.

 • Laserbehandling på tävlingshästar - Optilaser och Charlotta Lindgren, Karlstad.

 • Praktik/Vidareutbildning i TCM Akupunktur i Melbourne Australien -  Dr. Richard Zeng på Almond Chinese Medicin Clinic i Melbourne.

 • Traditionell Kinesisk Medicin & Akupunktur – Akupunkturakademin, Sthlm. (3år)

 • Funktional Anatomy – University of the Sunshine Coast, Australien.

 • Human Nutrition – University of the Sunshine Coast, Australien.

 • Introduction Sports Medicine (inkl. Massage & Stretch) – University of the Sunshine Coast, Au.

 • Senior First-Aid – University of the Sunshine Coast, Australien.

 • Equiatriker – Naturmedicinska Fackskolan, Sthlm. (2,5 år)

 • Basmedicin Häst – Naturmedicinska Fackskolan, Sthlm.

 • Basmedicin Människa – Naturmedicinska Fackskolan, Sthlm.

 • Klassisk Massage – MG’s Massage

Var tacksam för den häst du har och skapa de bästa förutsättningarna för din vän och träningspartner att prestera efter bästa förmåga.

Contact Us
bottom of page